Sela da popije kafu, pa počela da se porađa u kući: Dramatični porođaj dobio je srećan ishod zahvaljujući babici u penziji

0
10

Verica iz Padinske Skele nesumnjivo će posebno pamtiti rođenje svoje treće ćerke, Anastasije.

Kao i obično, Verica je tog jutra ispratila svog muža na posao, i pre nego što će se uputiti ka Gradskohj bolnici, sela je sa svojom imenjakinjom, sedamdesejednogodišnjom tetkom Vericom, babicom u penziji, da popije kafu.Iako je u toku noći imala blage bolove, još uvek se nije dešavalo ništa dramatično. Zato je Verica sela sa tetkom da popije kafu pre polaska u Gradsku bolnicu. Termin porođaja bio je predviđen tek za dva dana i još uvek nije bilo naznaka da će se porođaj desiti.

Verici je ovo bila treća trudnoća, a u prethodne dve uvek se porađala nakon zakazanog termina, pa je tako mislila da će biti i ovog puta.

Pročitajte i  Samohrani otac koji podiže petoro dece svakom ko im pomogne daruje gest vredan svakog divljenja

Međutim, iznenada su usledila tri-četiri jača bola i i kontrakcije. Shvatila je da je ipak vreme da se obuče i spremi za bolnicu, ali na vratima sobe pukao joj je vodenjak. Tada je u kući nastala prava frka: Veričina majka pozvala je ujaka da dođe do njih i zagreje kola za polazak. Međutim tetka i imenjakinja Verica Ilić Lazarević (71), babica u penziji sa 43 godine staža, videla je da vremena nema!

“Rekla sam Veci da legne na krevet, poduprla je peškirom i bacila dole neki stari stolnjak koji sam našla. Na drugi napon bebica je samo skliznula. Zaplakala je nakon dve sekunde” – priča tetka Verica.

Pročitajte i  Muni - večna muza Paje Jovanovića bila je njegova 33 godine mlađa žena

Iskusna tetka je zatim uradila i sve drugo. Podvezala je i presekla pupčanu vrpcu, bebicu obrisala i umotala u ćebence. Verica se obukla i krenuli su u Gradsku bolnicu na Zvezdari. Tog jutra vejao je sneg.Iako izgleda kao da je dolazak na svet male Anastasije trajao dugo, od pucanja vodenjaka do ulaska u kola prošlo je samo 10 minuta!

A u Gradskoj bolnici sa strepnjom su dočekali ženu koja se porodila kod kuće. Ipak, nakon obavljenih pregleda, rekli su da je beba odlično, “roze kao ruža”. Beba Anastasija i njena mama ponovo su već posle četiri dana bile kod kuće. Veričin muž Dragan i dalje je bio na putu ka poslu, kada je u kolima saznao da je po treći put postao otac. A iznenadio se i kada je čuo da mu je supruga zapravo još kod kuće. Tetka Verica kaže da babica mora da se snađe u svakoj situaciji u kojoj se nađe. Jednom prilikom je ženu porodila u prijemu bolnice. Uvek je imala tu mirnu notu kada je jurnjava i frka, a kaže da bi mogla da porodi ženu i u prašumi.

Pročitajte i  Spremačica koja je novac skupljala godinama donirala je 200.000 dinara "Fondaciji za dečje srce"

(Blic)

Postavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here