Dokaz da su ČUDA MOGUĆA: Mirotočila ikona Svete Petke u Borči

0
1241

Na Vidovdan, 28. juna desilo se čudo u hramu Svete Petke na Ovčanskom putu – Ikona Svete Petke je mirotočila.

“Veliki si Gospode i čudesna su dela tvoja i nema reči koja je kadra da ih opeva!

Samo ljubav Božja i ljubav ugodnika Božjih tako je velika da se daje i pravednim i nepravednima i zlim i dobrima. Danas svi mi koji smo bili u hramu sv. Petke videli smo da je u jendom trenutku ikona sv Petke zasijala tavorskom svetlošću i odmah počela da obilno mirotoči. Miro se slivalo niz ikonu a miomirs je ispunio sveti hram. Zvonili smo, otpevali tropar ikondak a ako Bog da kao i godinama do sada služićemo akatist pred mirotočivom ikonom sv Petke u 18h. Neka se njena ljubav i milost izlije na sve koji budu dolazili i Njoj se molili. Slava Bogu za sve!” stoji u zvaničnoj objavi hrama Svete Petke na Ovčanskom putu u Borči.

Pročitajte i  Ovako se pravilno kuva omiljena letnja grickalica: Greške koje svi pravimo i time ubijamo 4 moćna svojstva kukuruza

Šta je sveto miro?

Sveto miro je gusta i masna tečnost koja teče iz kostiju i iz netruležnog tela svetitelja ili njegove ikone. Oni koji su prisustvovali takvom čudesnom događaju tvrde da je osećaj neopisiv. Da je tečnost prijatnog mirisa i da ima umirujuće dejstvo.

Veruje se da se miro javlja onda kada je svetac, koji je uvek prisutan, zadovoljan i pokušava da ukaže na svoju dobru volju.

Pročitajte i  Svi misle da peva o ubijanju: Naježićete se od teksta ruske pesme "Kaćuša"

Stil

Postavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here