Uskoro prva apikomora u Srbiji i lečenje pomoću vazduha iz košnice

0
25
Foto:magazinsana.rs

Pčelar Dragan Majkić iz Sremske Mitrovice je započeo izgradnju prve apikomore u Srbiji. Svi znamo koliko je med zdrav i da prestavlja dragoceni izvor minerala, vitamina i belančevina.

apikomora

Apikomora će prvenstveno biti namenjena osobama koje pate od oboljenja respiratornih organa, a inhaliraće se vazduhom iz košnica. Vlasnik je za sada u drvenoj kućici instalirao 4 košnice sa pčelama i opremom za inhalaciju, a pacijenti će ovaj metod lečenja moći da isprobaju već u martu sledeće godine. I evo šta on ima da kaže o svom radu:

Pročitajte i  Provereni recept za savršen bronzani ten uz pomoć samo 2 livadske biljke

– Da bi se neko bavio pčelarstvom, nije potrebno samo umeti, već i voleti – smatra Dragan! On se pčelarstvom bavi tek 4 godine. U pčelinjaku ima 90 košnica i pravi razne vrste meda. U razgovoru sa kolegom iz Bihaća Arminom Nuhanovićem je čuo da je on napravio „prirodnu apikomoru“ i odmah je odlučio da se i on oproba u tome.
– Čovek mi je mnogo pomogao, ne samo idejom. Preko njega sam kupio opremu u Sloveniji, i sada čekam da završim objekat, kako bih mogao da je montiram – priča Dragan.

Pročitajte i  Moćne i lekovite! Dvadeset trešanja ima 10 puta jače dejstvo od aspirina

apikomora

– Maska se stavi na nos i uz pomoć cevi udiše se direktno vazduh iz košnica. Naravno, pčele od mrežice ne mogu da prođu kroz cev, a pacijent ih ne ometa u radu. Za jedan tretman je dovoljno pola sata, ili pet tretmana u 10 dana, kako bi se osetio efekat – pojašnjava vlasnik.

Ovaj način lečenja respiratornih organa se već primenjuje u Sloveniji Bosni i Hercegovini, Turskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji. Uz špomoć ove terapije moguće je lečiti i veoma teška oboljenja, a lekovitost vazduha iz košnice dokazale su brojne studije širom sveta.

Pročitajte i  Voće koje se savetuje svima kada prekidaju post: Hranljive, pune gvožđa i vitamina

Ovaj objekat će se nalaziti na Fruškoj gori u naselju Koruška koje je udaljeno oko 30 km od Sremske Mitrovice i isto toliko i od Novog Sada. Vlasnik kaže da će terapije biti besplatne od prve do zadnje. Njegova je želja da pomogne oboleloj deci, kao i odraslima koji imaju probleme. Apiterapija je dobra u borbi protiv bronhitisa, za jačanje organizma, a korisna je i za stres.

Izvor: mitrovica.info

Postavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here