Ratni veteran sa Košara, otac četvoro dece, bije bitku za život – Nakon infarktna dobio otkaz, živi od socijalne pomoći i čeka operaciju

0
357

Živko Popov je ratni veteran sa Košara koji je bio na prvoj borbenoj liniji tri meseca. On je u više navrata bio ranjavan u predelu glave, ali je uspeo da sačuva život. Sve do prošlog meseca, mislio je kako “drži sve konce u svojim rukama”, ali život mu je priredio još jedno neprijatno iznenađenje.

Dok je bio na radnom mestu, doživeo je infarkt nakon čega su mu ugrađena dva stenta, a dijagnoza mu je 70% oštećenje srca. Goran je sada srčani bolesnik visokog rizika, i u junu mu sledi ugrađivanje još dva stenta.

Kako kaže, ne boji se, ali mu nije svejedno što po ko zna koji put, mora da se bori za svoj život. Ima suprugu i četvoro dece, a niko od njih trenutno nema prihode.

Pročitajte i  Gde su zaista spaljene mošti Svetog Save: Da li je mesto gde je sagrađen Hram pogrešno?

Čim sam dobio infarkt, sutradan su me odjavili sa posla, i dobio sam otkaz. Nisu želeli da plaćaju moje lekove ni preglede, pa sam sada prepušten sam sebi. Imam sina od 17 godina, i tri ćerke koje imaju trinaest, devet i šest godina. Njih treba othraniti, iškolovati ih, kupiti im odeću, a supruga i ja nemamo prihode. Pijem devet vrsta lekova, čekam nove operacije, ali se ne predajem, odlučan je Popov.

Kako kaže, kada je preživeo Košare, preživeće sve. Nakon borbe u prvim redovima, nagledao se svega, pa mu ništa više ne pada teško.

– Posle tri meseca pakla, sam se konačno vratio ženi i deci. Nakon što sam došao kući, imao sam posttraumatski sindrom, a strah je postao sastavni deo mog života. Jedno vreme sam mislio da svi hoće da me ubiju, i da mi smišljaju pakosti. Sada sam se smirio i shvatio sam da je to iracionalno, a onda je naišla nova muka, priča ratni veteran koji je odlikovan ordenom za hrabrost.

Pročitajte i  Heroj bez ordena - Vodnik "Plamen" je junak sa Košara čiji su svi vojnici preživeli

Živko sada živi u teškim uslovima. Nema za osnovno, stanuje u dotrajaloj kući, a oskudeva i u osnovnim stvarima, kao što je hrana.

Imamo dosta problema u kući, sve nam je staro i ne funkcioniše. Desi se da nemamo normalne obroke jer živimo od socijalne pomoći. Kada se to desi, uhvati me tuga veća nego ikada u životu, priča Popov.

On nije osoba koja bi ikada tražila pomoć pa su to za njega uradile kolege sa Košara. Oni su objavili njegov slučaj na društvenim mrežama, a Živko ovom prilikom želi da se zahvali svima koji su ga zvali i koji žele da mu pomognu na bilo koji način.

Pročitajte i  Srbin povratnik, jedini stanovnik sela, živi u štali sa kozama - želi da ostane u dedovini, a odbijaju ga za donaciju

Ukoliko i vi želite da pomognete ovom ratnom veteranu sa Košara, možete uplatiti novac na žiro račun: 220-2230000050450-67

Adresa:

Živko Popov
Ul.Partizanska 71
21217 Bačko Gradište

Žiro račun
220-2230000050450-67
Živko Popov Pro Credit Bank

Postavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here