Nema više čupanja- oslobodite se neželjene trave iz bašte na prirodan i jeftin način

0
1107

Mnogi ljubitelji cveća, koji vode računa o svojoj bašti, ne znaju kako da izađu na kraj sa travom koja niče na sve strane.

I dok svi najčešće iznova i iznova čupaju travu koja neprestano raste oko cveća, ni ne slute da za taj problem postoji mnogo jednostavnije rešenje, koje će vas osloboditi neželjenih travčica, a da cveće ostane netaknuto.

Pročitajte i  Glumio je Poparu u "Srećnim ljudima", pa skočio kroz prozor pozorišta vičući "Živela sloboda": Evo gde je danas i šta radi Zoran Rankić

Kuhinjska so

Jednostavno sipajte so direktno na biljku ili napravite rastvor od dve šolje vode i jedne šolje kuhinjske soli. Poprskajte neželjenu travu rastvorom i on će je ubiti.

Kukuruzno brašno

Služi i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Pročitajte i  Prva Srpkinja u Bečkoj operi: Nikad nije zaboravila gde su joj koreni i srpskoj omladini darovala je sve što je stekla

Sirće

Poprskajte listove ili stabljiku trave čistim alkoholnim ili jabukovim sirćetom. Ovaj metod ćete možda morati da ponavljate, naročito ako nakon nanošenja sirćeta padne kiša. Kiselina iz sirćeta zauvek će ubiti travu, ali pazite da kapljice ne završe na cveću ili u zemlji, jer na njoj posle ništa više neće rasti.

Pročitajte i  Ganuće vas reči francuske književnice o srpskoj duši: Sa VELIKIM oduševljenjem piše o nama!

Ključala voda

Najjeftiniji, ali veoma efektan metod ubijanja neželjene trave. Pažljivo prelijte vrelu vodu preko trave i biće uklonjena zauvek
luži i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Stil

Postavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here