Život imenjaka slavnih ličnosti: Novak Đoković tamani sarme i pečenje, Zdravko Čolić obožava narodnjake, a kad čuju ime Isidore Sekulić…

0
9

Aleksandar Vučić bagerista, Novak Đoković koji tamani sarmu i pečenje, Zdravko Čolić obožava narodnjake, a Nikola Tesla lično dolazi da vam popravi struju. Deluje vam neverovatno? U pitanju je život običnih ljudi koji nose imena slavnih ličnosti.Život običnih građana sa najpoznatijim imenima sve je, samo ne običan. U svom mestu su popularni, život im je obojen sjajnim anegdotama, a poneki se čak provuku nekažnjeno zbog slavnog imena.
Upoznajte Nikolu Teslu, Novaka Đokovića, Isidoru Sekulić, Zdravka Čolića i Aleksandra Vučića.Nikola Tesla
Sudbina je htela da Nikolu Teslu iz Šida i slavnog naučnika ne veže samo ime i prezime, već i ljubav prema struji.
Nikola Tesla, električar iz Šida celog života radi sa strujom,koja ga je, kako sam priznaje, nekoliko puta i udarila.
Nikola Tesla (45) živi u Šidu, gde je završio srednju školu koja, ni više ni manje, nosi “njegovo” ime – Tehnička škola “Nikola Tesla”. Iako nije zaslužan za njen naziv, Tesla priznaje da je iz ljubavi otišao u električare.
– Kada kažete nekome da ste električar i da se pritom zovete Nikola Tesla, već zvučite sumnjivo – kroz smeh priča ova Šiđanin, otac maloletne Anđelke, Vladimira i Milice. – Na svakom koraku ima raznih dogodovština kada se predstavim, ali najviše na graničnim prelazima, kada me carinici nekoliko puta proveravaju.

Pročitajte i  Najbolju definiciju života ostavio nam je Duško Radović: Snažna poruka za sve one koji stalno kukaju na život

Aleksandar Vučić
Politika ga ne interesuje, ali diplomatski odgovara i kada se nađe u bageru, koji je njegova kancelarija. Aleksandar Vučić (42), iz Mladenovca, ističe da o članstvu u nekoj političkoj partiji nikada nije razmišljao, ali i da na konto imena nikada nije imao povlastice.
-Ja sam bagerista koji nikada ni kod lekara nije ušao preko reda zahvaljujući imenu. Takve privilegije mi nisu potrebne, pošteno radim svoj posao i ne želim ništa više od onoga što sam zaslužio svojim radom – odsečno kaže Vučić, koji priznaje da mu jedina sličnost sa aktuelnim predsednikom, kako kaže, filozofski odgovor na sve.

Isidora Sekulić
U susretu sa običnim sugrađanima slavnih imena najviše anegdota je na račun – policajaca. Isidora Sekulić (71), iz Beograda, pre nekoliko godina spasla se sigurne kazne kada je službenicima policije pokazala ličnu kartu.
– Pogledali su me i rekli: “Pa vi ste ona naša književnica.” Samo sam klimnula glavom i otišla, bez kazne – priseća se Isidoara Sekulić, penzionisana urednica RTS-a, koju za radni vek upravo i veže najviše uspomena na račun imena. – Pozovem, tako, sagovornika i uredno se predstavim imenom i prezimenom, a sagovornici su znali da mi odbruse: “Važi, ja sam Stevan Sremac.” I spuste mi slušalicu.

Pročitajte i  Rok trajanja kuvanih jaja: Evo koliko dugo, prema mišljenju nutricionista, možemo konzumirati vaskršnja jaja

Novak Đoković
Novak Đoković (63), iz Bajine Bašte, tokom celog života pratio je sport, ali prvenstveno fudbal. Čak nije ni ljubitelj tenisa, ali tvrdi da je svetski teniski as dobio ime po njemu.
– Možda on baš po meni nosi ime, ja sam stariji – kaže Novak Đoković, koji je na popularnosti dobio tek nakon što je njegov imenjak počeo da niže ATP trofeje. – Ja sam čovek iz naroda, volim sarme i praseće pečenje. Živim u malom mestu i svi su me već znali po imenu, mada je ono sada postalo popularno i prepoznatljivo.
Zdravko Čolić
Želi da peva lepo, kao Zdravko Čolić, ali u njemu samo “gori vatra” na pomen Čolinih pesama. Bavi se poljoprivredom, osim Čolinih pesama sluša i narodnjake, a mesnu zajednicu deli i sa Vidom Pavlović, Lepom Lukić i Duletom Uroševićem. Zdravko Čolić (66), iz Vladimiraca, malog mesta kraj Šapca, kaže da mu je život obeležilo slavno ime i da uz njega nosi samo lepe uspomene.

Pročitajte i  Željko je najautentičniji srpski vodič: U šumadijskoj nošnji, sa šajkačom i opancima vodi i po tri ture dnevno

– Ima nas nekoliko u selu koji nosimo slavna imena. I jesmo slavni i poznati, ali u Vladimircima. Zahvalan sam kumu što mi je dao ovo ime, jer mi je ono donelo mnogo lepih uspomena – iskreno kaže Čolić, koga nikada u životu nisu oslovljavali s popularno Čola, već je poznat pod nadimkom Puja.
Žena ga izgrdila jer je rekao da se zove Zdravko Čolić
– Celo selo ga je znalo po nadimku Puja, znali samo i da je iz zaseoka Čolići, ali ni slutila nisam da se zove Zdravko – kroz smeh se priseća Čolićeva supruga.
– Bili smo mladi kada smo počeli da se zabavljamo i, kako to biva, prvo sam ga upoznala sa roditeljima. Kada sam ga dovela kući prvi put, pružio je mojoj majci ruku i predstavio se – Zdravko Čolić. Bilo me je sramota i izgrdila sam ga kako se tako šali sa mojima. Tada sam i ja saznala da se stvarno zove Zdravko. I to Čolić.

Opanak/Novosti

Postavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here